Nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief Meylandt AC

December 2017

Beste ouders en atleten,

Het voorbije weer kondigde reeds de winterperiode aan, een periode waar wel eens de weersomstandigheden soms willen tegen zitten. Zo moesten we al regelmatig de regen en zelfs de sneeuw trotseren op training. Maar niet getreurd met het komen van de winter staat nu ook Kerstmis en Nieuwjaar voor de deur. Waarschijnlijk de meest gezellige periode van het jaar en dit ondanks de koude die ermee gepaard gaat. Ondertussen hebben onze atleten reeds ook hun eerste belangrijke schoolperiode afgesloten. Hopelijk vallen de resultaten allemaal een beetje mee en kunnen ze ook genieten van een deugddoend kerstverlof.

Graag nodigen we jullie dan ook uit op onze Nieuwjaarsdrink op dinsdag 23 jan. Er zal die dag ook gewoon getraind worden en daarom is het bijzonder leuk als de ouders de training kunnen bijwonen om hun kinderen eens sportief aan het werk te zien. Erna kunnen we dan met zijn allen gezellig genieten van het warme vuur, chocomelk met cake en zelfs een glaasje bubbels.

 

Run fantastic

Medewerkers en bestuursleden organiseerden de bevoorrading op de avondloop op het circuit van Zolder de laatste dag van oktober.

Niet alleen waterbekertjes maar ook bananen werden uitgedeeld aan de vermoeide maar tevreden lopers.

Aangezien dit de eerste avondloop was op het circuit en de opkomst vrij goed was, verdient dit initiatief een vervolg in 2018. En we zullen dan ook graag de bevoorrading blijven verzekeren.n3

 

Veldloopseizoen 2017-2018

Het huidig veldloopseizoen startte met de veldloop van Tongeren waar Kyra Verdonck sterk startte met een mooie 3de plaats als resultaat. Ook Mathis liep hier een prachtige eerste wedstrijd en eindigde knap 6de bij de benjamins. Bij de tweede veldloop nu in Neerpelt eindigde Mathis 11de en strandde Kyra nipt op de 2de plaats.

n4

Bij de veldloop van Genk kwamen er meer atleten van de veldloopgroep aan de start. Mathias startte bij de eerste reeks van de pup en moest een 1410m lopen en eindigde hier mooi op de 6de plaats. Simon en Ferre startte bij de 2de reeks pupillen en moesten dezelfde afstand lopen. Simon eindigde hier knap 6de en Ferre nam beslag op de 15de plaats na een knappe eindsprint.

 

Kasper en Jarne namen voor de eerste keer deel en moesten bij de miniemen een 1780m lopen.

Ze deelde hun wedstrijd goed in en eindigde knap respectievelijk op de 16de en 17de plaats op dit loodzwaar parcours. Mathis liep hier reeds zijn derde wedstrijd en eindigde op een mooie 6de plaats. Kyra, sleepte ook hier weer een mooie 2de plaats uit de brand. Dit belooft voor het Limburgs kampioenschap dat op hetzelfde loodzware parcours wordt gelopen.

Bij de Sinterklaasveldloop in Bree nam Rhune P. deel aan haar eerste veldloop. Bij de Benjamins moest zij een 680m lopen en met veel bravoure legde ze beslag op de 8ste plaats. Mathis werd hier knap 7de en eindigde ook weer bij de top 10. Kyra kwam als vaste waarde weer binnen op de 3de plaats. Ferre sprong in vergelijking met Genk een 5tal plaatsen vooruit en eindigde nu op de 10de plaats bij de pupillen. Britt S. startte in Bree ook in haar eerste veldloop van het seizoen en moest al dadelijk 1830m lopen bij de miniemen. Ze legde mooi beslag op de 21st plaats in een zeer sterke reeks.

Verleden zondag legde Mathis ook weer beslag op de 6de plaats en blijft hij net als Kyra die nu 3de eindigde zich bevestigen als vaste waarde tussen het jong veldloopgeweld.

Maar vooral chapeau voor iedereen voor zijn prachtige inzet en deelname. Er zijn door onze atleten reeds prachtige resultaten neergezet maar nog trotser zijn we op hun sportieve en zeer gemotiveerde inzet. Het plezier van deelname blijft voorop staan en is toch belangrijker als het resultaat soms.

Je kan bij één van de volgende veldlopen nog steeds deelnemen, spreek dit even af met je trainer Fulvio, Kelly of Katleen zodat ze jullie kunnen bijstaan.

Zondag 07jan   Atla Veldloop Lanaken       Zondag 14jan   ACA veldloop Alken

Zaterdag 27 jan Parkloop Sint-Truiden       Zondag 04 febr Provinciaal Kampioenschap Genk

Zondag 18 febr    Veldloop Lommel             Zondag 4maart Veldloop Looise AV Tessenderlo

 

Indoorseizoen 2017-2018

Er zijn reeds enkele piste wedstrijden indoor geweest en nu vrijdag 22 dec staat er in Heusden ook een meeting op het programma. Voor elke categorie staat er wel iets op het programma. Dit van 60m sprint tot 60m horden, ver, kogel of hoogspringen. Deze meeting start om 18u.

n8

Op 6 jan 2018 vindt hier ook het Limburgs Indoor Kampioenschap plaats, de langere loopnummers vinden plaats in Gent. De Limburgse atleten die hieraan willen deelnemen moeten zich niet op voorhand inschrijven.

Looise betaalt hier ook de inschrijvingen van de eigen atleten. Diegene die in Gent gaan lopen krijgen later hun inschrijvingsgeld terug. De volledige indoor kalender vind je terug op de site van https://www.atletiek.vlaanderen/

Bij atletiek & Co in de hoofdbalk scrol je door naar de kolom atleten waar je in het vak wedstrijdaanbod, Winterkalender 17’-18 moet aanklikken. Daar kies je dan indoor en vervolgens krijg je de volledig indoor kalender in PDF vorm.

Je kan daar ook door op veldlopen te klikken de volledige veldloopkalender van Vlaanderen terug vinden.

 

Even in de kijker

Onze atleet Johny Castermans is als 62-jarige nog altijd niet versleten. Integendeel, hij verbetert nog met de jaren.

Op 10 december 2017 liep hij de Marathon van Malaga in zijn besttijd van 3 uur en 38 minuten. Daarmee werd hij 14de bij de Mannen 60+.

n9

Johny verzwakte haast nooit, elke kilometer haspelde hij af rond de vijf minuten en dat meer dan 42 km lang!

Hij liep het afgelopen jaar drie Marathons. Op het Belgisch kampioenschap ( gehouden in Eindhoven) liep hij naar de vierde plaats , dus net naast het podium bij de Mannen 60+.  Onze Meylandt-atleet wil volgend jaar zeker nog een aantal minuten afdoen van zijn gelopen besttijd.

Meylandt jogging 2018

Dit wordt een speciale editie, want op 13 mei 2018 is het al de 5de keer dat de jogging langs de Mangelbeek wordt georganiseerd. Daarom willen we er iets speciaals van maken.

Omdat we de organisatie piekfijn in orde willen krijgen, met tevreden deelnemers die elk jaar graag terugkomen, doen we nu al een oproep aan ouders, grootouders en familieleden die een handje willen toesteken bij de uitvoering.

We hebben onder meer behoefte aan seingevers, parcoursbouwers, medewerkers bevoorrading, verzamelaars van prijzen, verantwoordelijken voor de inschrijvingen en bewaking sporttassen, mensen achter de tapkraan, mensen voor de administratie.

Ja inderdaad, daar komt heel wat bij kijken als we het goed willen doen en vele handen maken het werk lichter.

Wil je graag helpen? Spreek dan gerust een van de trainers aan of stuur een mail naar Ludo Deleux ludo_deleux@hotmail.com of Marc Hermans hermans.coenen@belgacom.net

Alvast bedankt!

n10

 

Verlofperiode feestdagen

Tijdens de komende feestdagen zullen er geen trainingen zijn op dinsdag 2de Kerstdag en op dinsdag 2 Januari 2018 . De trainingen op donderdag gaan wel door in aangepaste vorm.n13

 

Het bestuur wenst alle atleten en hun familie vredevolle kerstdagen en een mooie aanzet voor een gezond, sportief en gelukkig 2018!

Geniet van de gezellige sfeer van het samenzijn en dat zullen we ook in de atletiekclub doen. Daarom nog eens een warme oproep voor onze jaarlijkse traktatie ter gelegenheid van de start van een nieuw jaar.

Dit openluchtfeestje van Meylandt atletiekclub vindt plaats op dinsdag 23 januari om 18.30 uur. Iedereen is welkom: kinderen, ouders, grootouders worden dan verwacht voor een hapje en een drankje op de JOGEM.

n14

 

 

 

 

 

Namens het bestuur,

Meylandt AC/Looise AV

Advertenties